Kas yra virškinimo fermentai? Kam naudingas DAO?

emésztőenzim

Parašė Jordan Caulfield, redagavo Paul Holmes.

Vis daugiau žmonių kreipia dėmesį į vidinį pasaulį, rūpinasi žarnyno sveikata ir klausia savęs, kaip galėtų palaikyti savo organizmą iš vidaus. Čia į pagalbą ateina virškinimo fermentai. Šie natūraliai susidarantys baltymai atlieka svarbų vaidmenį skaidant maistą, kurį valgome, ir leidžia mūsų kūnams įsisavinti maistines medžiagas, reikalingas efektyviam veikimui.

Didėjant susidomėjimui žarnyno sveikata, virškinimo fermentų papildai pelnytai užima pagrindinę vietą sveikatingumo pasaulyje. Vienas iš jų, DAO papildas, sulaukė ypatingo dėmesio dėl savo vaidmens apdorojant histaminą, junginį, kuris, jei nevalomas, gali sukelti nemalonius simptomus.

Šiame vadove išsamiai paaiškinsime, kas yra virškinimo fermentai, kaip jie veikia, kokie yra jų privalumai ir kaip DAO įsilieja į šį vaizdą.

Kas yra virškinimo fermentai?

Virškinimo fermentai yra baltymai, kurie padeda organizmui skaidyti maistą į mažesnes, lengviau įsisavinamas molekules. Juos gamina įvairios virškinimo sistemos dalys, įskaitant:

  • Seilių liaukos (burnoje)
  • Skrandis
  • Kepenys
  • Plonoji žarna

Kiekvienas fermentas turi savo specifinę funkciją:

  • Amilazė skaido angliavandenius.
  • Proteazė skaido baltymus.
  • Lipazė skaido riebalus.
  • Laktazė skaido laktozę.
  • Diamino oksidazė (DAO) skaido histaminą.

Kadangi šie fermentai harmoningai veikia kartu, didindami virškinimo efektyvumą, bet kurio iš jų trūkumas gali sutrikdyti virškinimo sistemos pusiausvyrą. Fermentų papildai, ypač kai organizmas jų negamina pakankamai, gali padėti atkurti šią pusiausvyrą ir palaikyti bendrą žarnyno sveikatą.

geriausi virskinimo fermentai

Ką daro virškinimo fermentai?

Paprasčiausiai tariant, virškinimo fermentai palengvina maisto virškinimą. Tačiau jų poveikis yra ne tik toks.

Kai valgote, virškinimo fermentai pradeda veikti. Pavyzdžiui:

  • Seilėse esanti amilazė pradeda skaidyti angliavandenius burnoje.
  • Kai maistas pasiekia skrandį, proteazė ir lipazė tęsia procesą, skaidydamos baltymus ir riebalus.
  • Kai maistas pasiekia plonąją žarną, fermentai iš kasos ir tulžies įsijungia, kad užbaigtų šį procesą.

Visas šis procesas padeda paversti maistą, kurį valgote, į įsisavinamas maistines medžiagas, pavyzdžiui, amino rūgštis, riebalų rūgštis ir gliukozę.

Šios maistinės medžiagos vėliau įsisavinamos per plonosios žarnos gleivinę ir kraujotaka pernešamos į kitus kūno organus.

Be kokybiškos fermentų veiklos gali atsirasti pilvo pūtimas, dujų susikaupimas, virškinimo sutrikimai ar maistinių medžiagų trūkumas, net jei laikotės sveikos mitybos.

Virškinimo fermentų trūkumo simptomai

Ar svarstote, ar virškinimo fermentų papildai galėtų būti naudingi? Štai keletas dažniausiai pasitaikančių simptomų:

  • Pūtimas po valgio
  • Nuovargis po valgio
  • Maistinių medžiagų trūkumas nepaisant subalansuotos mitybos
  • Nuolatinės odos problemos

Jei tai skamba pažįstamai, fermentai, ypač DAO, gali padaryti pastebimą skirtumą, jei taip pat yra susijęs histaminas.

kasos virskinimo fermentai

DAO: Ką sako mokslas?

Moksliniai tyrimai apie DAO rodo daug žadančius rezultatus, ypač tiems, kurie kenčia nuo histamino netolerancijos ir kitų susijusių simptomų. Nors tyrimai tebevyksta ir nuolat tobulėja, keletas patikimų tyrimų pateikia vertingų įžvalgų.

1. Histamino netoleravimo simptomų pagerėjimas
naturalus virskinimo fermentai

Atvirame bandomajame tyrime, kuriame dalyvavo 28 pacientai su žemu DAO kiekiu serume, buvo tirti įvairūs simptomai, įskaitant virškinimo trakto sutrikimus, odos problemas, kvėpavimo sutrikimus ir širdies bei kraujagyslių simptomus. [4] Po keturių savaičių DAO papildų vartojimo (kiekvienoje kapsulėje buvo 0,3 mg DAO, vartojama iki trijų kartų per dieną), dalyviai pranešė apie žymų 22 su histaminu susijusių simptomų dažnio ir intensyvumo sumažėjimą. Simptomų palengvėjimas pastebimai sumažėjo stebint pacientus po to, kai buvo nutrauktas papildų vartojimas.

Aš perskaitysiu tyrimą
2. Išsamesni stebėjimo duomenys
dao

Didesnio stebėjimo tyrimo, kuriame dalyvavo 82 pacientai, netoleruojantys histamino, metu buvo pastebėtas greitas ir ilgalaikis simptomų sumažėjimas: daugiau nei 90 % virškinimo trakto ir odos sutrikimų bei daugiau nei 80 % kvėpavimo ir neurologinių simptomų pagerėjo per pirmąją DAO papildų vartojimo savaitę, nepastebėta jokio šalutinio poveikio. [5] Tai patvirtina DAO kapsulių saugumą ir potencialų veiksmingumą gydant su histaminu susijusius simptomus.

Aš perskaitysiu tyrimą

Kas yra DAO?

DAO (diaminooksidazė) yra mažiau žinomas, bet labai svarbus virškinimo fermentas. Jis atlieka ypatingą vaidmenį skaidant histaminą, junginį, randamą daugelyje maisto produktų ir natūraliai gaminamą organizme.

Histaminas vaidina svarbų vaidmenį imuniniuose atsakuose, virškinime ir net psichikos sveikatai. Tačiau, jei jo yra per daug arba organizmas negali jo tinkamai skaidyti, gali išsivystyti histamino netolerancija.

Klinikiniai tyrimai parodė, kad DAO palengvina histamino netoleravimo simptomus [1], todėl jis yra perspektyvus papildas kasdieniam vartojimui tiems, kurie kenčia nuo nemalonių simptomų.

Kaip DAO padeda skaidyti histaminą organizme?

DAO gaminamas plonojoje žarnoje, o jo pagrindinė funkcija yra skaidyti histamino perteklių, ypač histamino, gaunamo iš maisto.

Maisto produktai, kuriuose gausu histamino:

  • Brandinti sūriai
  • Marinuota mėsa
  • Alkoholis
  • Fermentuoti maisto produktai
  • Tam tikros žuvys, pavyzdžiui, tunas ir skumbrė

Kai DAO lygis yra žemas, histaminas kaupiasi kraujyje. Tai gali sukelti tokius simptomus kaip:

  • Galvos skausmas arba migrena
  • Nosies užgulimas
  • Pūtimas ir skrandžio skausmas
  • Odos bėrimai ar paraudimas
  • Nuovargis

DAO papildų vartojimas gali padėti sumažinti šiuos simptomus, nes organizmui suteikia papildomą pagalbą efektyvesniam histamino apdorojimui.

	 plataus spektro augaliniai virskinimo fermentai

Virškinimo fermentų nauda

Virškinimo fermentai ne tik gerina virškinimą. Jie atlieka svarbų vaidmenį daugelyje sveikatos ir gerovės aspektų.

Pavyzdžiui:

1. Geresnis maistinių medžiagų įsisavinimas

Fermentai padeda organizmui suskaidyti maistą į kuo mažesnes daleles, todėl lengviau įsisavinti vitaminus, mineralus ir kitas maistines medžiagas.

2. Sumažėjęs pilvo pūtimas ir diskomfortas

Fermentai skatina efektyvesnį maisto judėjimą virškinimo trakte, taip sumažindami pilvo pūtimą, dujų susidarymą ir virškinimo sutrikimus, ypač po gausių ar sunkiai virškinamų patiekalų.

3. Odos sveikata

Yra glaudus ryšys tarp žarnyno sveikatos ir odos sveikatos. Optimalus virškinimas gali padėti sumažinti odos uždegimą, sudirginimą ir spuogus.

4. Natūralus ir švelnus kūnui

Virškinimo fermentai veikia harmoningai su natūraliais organizmo procesais, suteikdami švelnų, bet veiksmingą sprendimą daugeliui virškinimo problemų.

5. Galimas pagalba svorio kontrolei

Veiksmingas virškinimas gali padėti išlaikyti alkio hormonų pusiausvyrą, pagerinti medžiagų apykaitą ir padėti išlaikyti sveiką svorį.

6. Geresnis energijos tiekimas

Jei virškinimas yra efektyvus, organizmas greičiau gauna jam reikalingą energiją. Po valgio jūs tikriausiai jausitės mažiau pavargę ir turėsite daugiau energijos.

7. Greitesnis atsigavimas po valgio

Jei po sunkaus maisto jaučiatės išsekę, fermentai gali padėti sumažinti nuovargį po valgio, nes skatina greitesnį virškinimą.

8. Maisto jautrumo valdymas

Fermentai, tokie kaip laktazė (laktozei) ir DAO (histaminui), gali padėti tiems, kurie kenčia nuo maisto jautrumo simptomų ir virškinimo trakto sutrikimų, pvz., laktozės netoleravimo. [1]

Probiotikai ir virškinimo fermentai

Nors abu produktai palaiko virškinimo sistemos sveikatą, jie tai daro labai skirtingais būdais. Čia pateikiamas trumpas palyginimas:

Nekilnojamasis turtasVirškinimo fermentaiProbiotikai
Kas tai yra?Baltymai, kurie skaido maistąGyvos bakterijos, palaikančios žarnyno florą
FunkcijaPadeda virškinti ir įsisavinti maistines medžiagasPalaiko sveiką žarnyno mikrobiomą
Kada turėčiau jį vartoti?Su maistuKasdien, dažnai su maistu arba be maisto
PavyzdžiaiDAO, laktazė, proteazėLactobacillus, Bifidobacterium

Idealiu atveju jie turėtų būti vartojami kartu, kad skatintų sveiką ir subalansuotą žarnyno veiklą.

Virškinimo Guminukai
Olga probiotikum gumicukor
Virškinimo Guminukai
Olga probiotikum gumicukor

Virškinimo Guminukai

€27.99

Pagrindiniai privalumai

  • Skanus uogų vaisių skonis
  • 1 milijardas kolonijas sudarančių gyvų bakterijų vienetų kiekvienoje kramtomojoje gumoje
  • Didelės Bacillus coagulans - natūralaus probiotiko, palaikančio virškinimo sistemos sveikatą, dozės
  • Pridėta vitamino C imuninei sistemai optimizuoti
  • Galimybė padidinti baltymų įsisavinimą
  • Patvirtinta daugiau nei 25 tyrimais

Produkto apžvalga

Palaikykite savo virškinimo sveikatą ir imuninę sistemą su naujaisiais „Digestive Gummies“ kramtomaisiais guminukais! Lengvai virškinamus maisto papildus, skirtus virškinimui gerinti, patvirtina daugiau kaip 25 publikuoti straipsniai ir rekomenduoja patikimi mitybos specialistai, todėl jie puikiai tinka visiems sveikatos ir geros savijautos entuziastams. 
 

1 milijardas CFU Bacillus Coagulans - natūralūs probiotikai žarnyno sveikatai.

Kas yra Digest Guminukai?

Virškinimo Guminukai yra virškinimo papildas, kurį sudaro skanus ir lengvai vartojamas gumininis cukrus. 

Į kramtomųjų guminukų sudėtį įtraukta vitamino C, kuris optimizuoja imuninę sistemą, ir didelės Bacillus coagulans dozės, palaikančios virškinimo sistemos sveikatą. 

Sveikatos ir sveikatingumo pramonėje vis dažniau susirūpinama žarnyno sveikata. Su šiuo papildu galite padėti ją palaikyti!

Norite palaikyti virškinimo sveikatą ir cukraus kiekį kraujyje? Tuomet išbandykite mūsų produktą Obuolių sidro acto guminukai!

Kokių probiotikų jame yra?

Virškinimo gumos sudėtyje yra bacillus coagulans, natūralaus probiotiko, kuris gali padėti aprūpinti naudingomis bakterijomis, saugiai palaikančiomis virškinimo sistemos sveikatą ir imuninės sistemos veiklą.

Daugiau nei 25 publikuotais straipsniais paremti tyrimai rodo, kad Bacillus coaguans gali padėti palaikyti virškinimo sveikatą, imuninę funkciją ir baltymų įsisavinimą.

Virškinimo sistemos sveikata

Keletas tyrimų parodė, kad kasdien vartojama Bacillus coagulans palaiko virškinimo sistemos sveikatą.

Pavyzdžiui, atsitiktinių imčių, dvigubai aklo, placebu kontroliuojamo klinikinio tyrimo, kuriame dalyvavo 61 suaugęs asmuo, metu, lyginant šį probiotiką su placebu, mokslininkai lygino poveikį virškinimo trakto simptomams suaugusiems asmenims, kuriems pasireiškė žarnyno dujų simptomai po valgio.

Probiotiko grupės tiriamiesiems žymiai pagerėjo pilvo skausmai, palyginti su tais, kurie vartojo placebą.

Be to, Bacillus coagulans reikšmingai pagerino pilvo skausmą ir pilvo pūtimą pacientams, sergantiems IBS (dirgliosios žarnos sindromu).

Imuninės sistemos sveikata

Didžioji dalis organizmo imuninės sistemos yra žarnyne. Kasdien vartojant Bacillus coagulans, sukuriama sveikesnė žarnyno aplinka, kuri palaiko imuninės sistemos veiklą.

Tai rodo neseniai atliktas mokyklinio amžiaus vaikų tyrimas, kurio rezultatai parodė, kad Bacillus coagulans sėkmingai padėjo mažinti nuovargį, galvos skausmus ir perštėjimą. Ne tik tai, bet ir gerokai sumažino pilvo pūtimo dažnumą.

Baltymų įsisavinimas

Vis daugiau tyrimų rodo, kad Bacillus coagulans gali padėti įsisavinti baltymus. Keletas tyrimų rodo, kad sveikos bakterijos gali pagerinti pieno baltymų aminorūgščių įsisavinimą.

Be to, tyrimai parodė, kad ji gali sumažinti fizinio krūvio sukeltus raumenų pažeidimus, padėti atsigauti ir užtikrinti raumenų vientisumą.

Kaip ir kada jį vartoti?

Tiesiog suvalgykite vieną guminį meškiuką per dieną, kai jums labiausiai tinka.

Ingredientai

Saldikliai (maltitolio sirupas, eritritolis, steviolio glikozidai), lipnumą reguliuojanti medžiaga (galvijų želatina), vitaminas C (L-askorbo rūgštis), rūgštingumą reguliuojančios medžiagos (citrinų rūgštis, pieno rūgštis), Bacillus Coagulans, lipnumą reguliuojanti medžiaga (agaras), natūrali kvapioji medžiaga, koncentratas (juodųjų morkų sultys), augaliniai aliejai (kokosų, rapsų), glajinė medžiaga (karnaubo vaškas).

Alergenai: Alergenai: Pagaminta įmonėje, kurioje apdorojami vėžiagyviai, žuvis, glitimas, pienas ir soja.

Maistinė informacija

  Už guminuką %NRV*
Vitaminas C 40mg 50
Bacillus coagulans 1 milijardas CFU**

Virškinimo Guminukai DUK

Ar prebiotikai ir probiotikai gali būti vartojami kartu?

Taip, prebiotikus ir probiotikus galima vartoti kartu. Prebiotikai - tai nevirškinamos skaidulos, skatinančios naudingų bakterijų augimą žarnyne.

Probiotikai - tai gyvos bakterijos, kurių vartojimas gali būti naudingas sveikatai.

Vartojant juos kartu, galima padidinti probiotikų veiksmingumą, nes sudaroma palanki aplinka jų augimui ir veiklai. Šis derinys gali padėti subalansuoti ir palaikyti sveiką žarnyno mikrobiomą, kuris yra svarbus bendrai virškinimo ir imuninės sistemos sveikatai.

Kas turėtų vartoti virškinimo papildus?

Virškinimo papildai gali būti naudingi asmenims, turintiems virškinimo sutrikimų ar problemų, tačiau svarbu pasikonsultuoti su sveikatos priežiūros specialistu ir gauti individualias rekomendacijas.

Ar galiu vartoti kramtomuosius gėrimus prieš valgį arba po jo?

Gumuliukus galite vartoti prieš valgį arba po valgio, tačiau paprastai juos reikėtų vartoti prieš valgį, kad palengvėtų virškinimas.

Kiek laiko išlieka virškinimo Guminukai poveikis?

Kramtomosios gumos poveikis gali skirtis, tačiau paprastai jis trunka nuo 30 minučių iki valandos po vartojimo.

Kas yra Bacillus Coagulans ir ką jis veikia organizme?

Bacillus coagulans yra probiotinių bakterijų rūšis, kuri gali padėti palaikyti virškinimo sistemos sveikatą, skatindama subalansuotą žarnyno mikrobiomą ir galimai padėdama tokioms ligoms, kaip viduriavimas ir dirgliosios žarnos sindromas.

View Details

Kokie yra virškinimo fermentų šalutiniai poveikiai?

Virškinimo fermentai paprastai yra saugūs daugumai žmonių. Tačiau kai kuriems asmenims gali pasireikšti šie simptomai:

  • Lengvi skrandžio spazmai
  • Pykinimas
  • Vidurių pūtimas
  • Alerginės reakcijos

Norint sumažinti šalutinių poveikių riziką:

  • Pradėkite nuo mažos dozės
  • Vartokite kartu su maistu.
  • Jei vartojate vaistus, pasitarkite su savo gydytoju.v
kur gaminami virskinimo fermentai

Kaip sužinoti, ar mano virškinimo fermentai veikia tinkamai?

Kūnas paprastai duoda tam tikrų ženklų, kai virškinimo fermentai veikia gerai ir nuosekliai arba kai jie neveikia.

Jei maistas virškinamas lengvai, tuštinimasis yra reguliarus, po valgio jaučiatės energingi ir nesergate įprastomis virškinimo sutrikimų ligomis, pvz., pilvo pūtimu, dujų kaupimusi ar virškinimo sutrikimais, tai geras ženklas, kad jūsų fermentai veikia tinkamai.

Štai keletas požymių, kad jūsų fermentų veikla yra tikriausiai sveika:

  • Po valgio jaučiatės sotūs ir energingi.
  • Jūsų žarnyno veikla yra reguliari ir lengva.
  • Dažnesnis pilvo pūtimas ar dujų susikaupimas
  • Jūsų oda yra švari ir subalansuota.
  • Galite patogiai mėgautis įvairiais patiekalais.

Kita vertus, jei po valgio dažnai jaučiatės pavargę, nepatogiai ar išsipūtę, arba jei pastebite nesuvirškintų maisto dalelių išmatose, tai gali reikšti, kad jūsų fermentų lygis yra nepakankamas. Tokiais atvejais virškinimo fermentų papildai gali labai padėti.

fermentai kasos funkcijai gerinti

Santrauka

Nuo virškinimo ir maistinių medžiagų įsisavinimo gerinimo iki odos sveikatos ir energijos lygio palaikymo – virškinimo fermentai atlieka svarbų vaidmenį bendrai savijautai. Jei turite virškinimo problemų ar simptomų, susijusių su histamino netolerancija, DAO papildas gali būti puikus priedas prie jūsų kasdienės sveikatingumo rutinos. „Naturecan“ yra įsipareigojusi padėti jums sukurti gyvenimo būdą, kuris kuo natūraliau palaikytų ilgalaikę sveikatą.

Virškinimo fermentai DUK

Kada geriausia vartoti virškinimo fermentus?
Idealiu atveju – prieš valgį arba valgio metu, nes būtent tada organizme prasideda virškinimas.

Ar virškinimo fermentus galima vartoti kartu su vaistais?
Taip, bet svarbu pirmiausia pasikonsultuoti su savo šeimos gydytoju arba vaistininku.

Koks yra geriausias virškinimo fermentas?
Deja, į šį klausimą neturime atsakymo, nes geriausias virškinimo fermentas kiekvienam žmogui yra skirtingas. Skirtingi produktai padės esant jautrumui histaminui arba laktozės netolerancijai.

Paul Holmes  (4).webp__PID:545df50e-557b-4e0c-8051-2c4162aded0d

Recenzavo Paulas Holmesas

„Naturecan“ mokslo ir inovacijų direktorius

Atlikdamas tyrimus didžiausioms farmacijos ir tabako bendrovėms, Paulas įgijo daug mokslinės ir reguliavimo srities žinių bei dirbo rengiant reguliavimo dokumentus tokioms organizacijoms kaip FDA ir MHRA.

Jis turi farmacijos ir biologinės chemijos bakalauro laipsnį ir yra UKAS CBD maisto produktų patvirtinimo ekspertų grupės narys.

dao tyrimas
Šaltiniai

1. Schnedl WJ, Schenk M, Lackner S, Enko D, Mangge H, Forster F. Diamine oxidase supplementation improves symptoms in patients with histamine intolerance. Available at: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31807350/

2. Ianiro G, Pecere S, Giorgio V, Gasbarrini A, Cammarota G. Digestive Enzyme Supplementation in Gastrointestinal Diseases. Curr Drug Metab. 2016;17(2):187-93. Available at: https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC4923703/

3. Izquierdo-Casas J, Comas-Basté O, Latorre-Moratalla ML, Lorente-Gascón M, Duelo A, Soler-Singla L, Vidal-Carou MC. Diamine oxidase (DAO) supplement reduces headache in episodic migraine patients with DAO deficiency: Available at: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29475774/

4. Schnedl WJ, Schenk M, Lackner S, Enko D, Mangge H, Forster F. Diamine oxidase supplementation improves symptoms in patients with histamine intolerance. Available at: https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC6859183/

5. Observational study to assess the efficacy and safety of diaminooxidase (DAO) supplementation in patients with histamine intolerance. Available at: https://www.clinicalnutritionespen.com/article/S2405-4577%2823%2902122-8/fulltext?

6. Yacoub MR, Ramirez GA, Berti A, Mercurio G, Breda D, Saporiti N, Burastero S, Dagna L, Colombo G. Diamine Oxidase Supplementation in Chronic Spontaneous Urticaria: A Randomized, Double-Blind Placebo-Controlled Study. Available at: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29698966/

7. Maidin, M. B. M., McCormack, H. A., Wilson, P. W., Caughey, S. D., Whenham, N. & Dunn, I. C. (2021) ‘Dietary betaine reduces plasma homocysteine concentrations and improves bone strength in laying hens’, British Poultry Science, 62(4), pp. 573–578.

8. https://www.sunshinentc.com/what-is-tmg-a-deep-dive-into-trimethylglycine-and-its-role-in-health/